НОВИНИ

У США скасували міжнародну виставку свинарства

11.04.2019 17:55

Це вже не перший випадок скасування цієї виставки: у 2001 році World Pork Expo була скасована через спалах ящуру у Великобританії. У рамках програми заходів, спрямованих на запобігання поширенню африканської чуми свиней, Національна рада виробників свинини США (NPPC) оголосила про скасування виставки World Pork Expo 2019. Про це повідомляє Meat-Inform.

Побоювання щодо поширення вірусу АЧС в американських господарствах змусили Національну раду виробників свинини США вдатися до жорстких заходів – скасувати міжнародну виставку, яка проводиться щороку в червні в Айові. Зазвичай World Pork Expo приваблює учасників та відвідувачів з усього світу, включаючи країни, де зараз активно поширюється африканська чума свиней.

Працівники NPPC вирішили “проявляти надзвичайну обережність”.

“Першочерговим є здоров’я американського поголів’я свиней, від якого залежить робота наших виробників. Запобігання – це єдиний інструмент боротьби проти поширення АЧС, і NPPC продовжуватиме робити все можливе, щоб запобігти розповсюдженню захворювання”, – сказав у заяві для преси Девід Херінг, президент Національної ради виробників свинини США.

У 2001 році World Pork Expo була скасована через спалах ящуру у Великобританії. Цього року американські виробники свинини беруть до уваги широке поширення вірусу АЧС в Китаї, що поставило загрозу розповсюдження хвороби на абсолютно новий рівень.

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: