НОВИНИ

У США робитимуть добрива з тіл померлих

09.01.2019 08:55

У штаті Вашингтон виносять на обговорення законопроект, що дозволить застосовувати технологію, яка перетворюватиме тіла померлих на багатий поживними речовинами ґрунт. Стверджують, що ініціатива йде від населення і матиме позитивний вплив на довкілля. Про це повідомляє naked-science.ru.

У США можуть легалізувати компостування людини – використання людських останків в якості добрив. Законопроект, який підтримав сенатор Jamie Pedersen, обговорюватимуть у першій половині січня. За словами політика, він отримав безліч листів, в яких люди йому зізнавалися в бажанні після смерті «стати» деревом або мати для себе якусь альтернативу.

Запропонована технологія нагадує традиційне компостування: людські останки поміщають у камеру для компостування і залишають розкладатися за допомогою органічного матеріалу. Приблизно через місяць у камері залишається лише 0,5 куб. м компосту, який повертатимуть рідним померлого.

Упродовж 5 місяців учені вашингтонського університету під керівництвом Lynne Carpenter-Boggs проводили дослідження, в ході якого розкладалося шість донорських тіл. Науковці контролювали процес, щоб запобігти поширенню будь-яких шкідливих патогенних мікроорганізмів. Зроблено висновок, що останки, які розклалися, не становлять загрози.

Якщо законопроект буде прийнятий, він набере чинності 1 травня 2020 р. Сенатор Pedersen стверджує, що ініціатива позитивно позначиться на стані навколишнього середовища.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: