НОВИНИ

У США фермери масово оголошують про банкрутство

12.02.2019 19:00

Серед головних причин – зниження цін на сировину на міжнародних ринках, висока конкуренція РФ та Бразилії та торгові суперечки Дональда Трампа з Китаєм і ЄС. Через збитки борги фермерів наразі оцінюють у $409 млрд. Про це пише landlord.ua.

У 7-му окружному апеляційному суді, який обслуговує штати Іллінойс, Індіана і Вісконсін, 2018-го удвічі більше фермерів оголосили про банкрутство, ніж під час рецесії 2008 року. У Північній Дакоті та Арканзасі рівень банкрутства господарств піднявся на 96%.

У 10-му окрузі, до якого входять штати Канзас, Колорадо і частини Оклахоми, протягом минулого року банкрутства серед фермерів зросли на 59%. 2017-го господарства з цих трьох штатів продавали 50% всіх сільськогосподарських продуктів.

Середній розмір кредитів фермерських господарств по всій країні в 4-му кварталі досяг $74 190. Це є найвищим показником за останні роки.

Адміністрація президента США запроваджує низку федеральних проектів для підтримки с/г виробників. Наприклад, одній з найбільших компаній-виробників яблук Washington Apple Commission уряд США компенсує $8,5 млн. Кошти будуть виділені в рамках програми сприяння с/г торгівлі, яка реалізовується Міністерством сільського господарства США. Однак, чиновники стверджують: подібні заходи – це лише короткотермінове рішення, яке не дасть системного результату.

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: