НОВИНИ

У США через аномальну хуртовину загинуло 1600 корів

19.02.2019 07:39

Федерація молочних фермерів Вашингтона повідомила про загибель понад 1600 молочних корів в Якима (Вашингтон). Причиною загибелі тварин стала найсильніша заметіль — значні втрати обтяжують галузь, яка і без того знаходиться в скрутному становищі, підкреслюється в заяві Федерації, пише milkua.info.

Місто Якима знаходиться в штаті Вашингтон і тут рідко випадає сніг. Снігові опади на минулих вихідних в регіоні склали 18−24 мм, крім цього на місто обрушилася снігова буря.

За даними Федерації, фермери намагаються захистити тварин від крижаного вітру тюками сіна і підручними засобами. Більшість загонів не розраховані на такі екстремальні умови, що і призвело до загибелі корів.

У повідомленні об’єднання наголошується, що більшість тварин загинуло від морозів або було розчавлене іншими коровами. Губернатор регіону Джей Інслі оголосив надзвичайний стан у штаті, так як протягом тижня очікується ще більше снігу. Крім захисту стада, перед фермерами постало завдання забезпечити розчистку доріг, щоб пропустити до господарств молоковози, які забирають молоко на переробку.

Як прокоментували у Федерації молочних фермерів Вашингтона погодні умови, що склалися в штаті, матимуть довгострокові економічні і моральні наслідки для виробників молока у всьому регіоні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: