Якщо в Україні захищаються від коронавируса гарячим чаєм з імбиром, завдяки чому відбуваються ажіотажні закупівлі імбиру, то американці з метою профілактики вирішили рятуватися апельсиновим соком, повідомляє growingproduce. Про це пише agronews.ua.
У той час як пандемія коронавируса робить негативний вплив на аграрний сектор США через закриття підприємств громадського харчування і порушення логістичних ланцюжків поставок фермерської продукції, один напрямок процвітає – це продажі апельсинового соку.
Схоже, що COVID-19 може допомогти відновитися апельсиновій галузі у Флориді, яка сильно постраждала через хвороби дерев, а потім зіткнулася з падінням продажів. І ось ситуація кардинально змінилася!
За даними компанії Nielsen, що займається аналітикою ринку, роздрібні продажі апельсинового соку в США в березні виросли на 38% в річному численні.
Помітне збільшення попиту, безсумнівно, обумовлено стурбованістю споживачів щодо коронавируса і заходами, які можна прийняти для підвищення імунітету.
Оскільки відомо і підтверджено наукою, що апельсиновий сік є природним джерелом вітаміну С і інших корисних для здоров’я антиоксидантів, американці обрали його як диво-препарат, як у Европі поклали надії на китайський імбир.
Підвищені показники споживання напою радують виробників апельсинів у Флориді, оскільки галузь зіткнулася з надлишком запасів, але тепер можна зітхнути з полегшенням.