НОВИНИ

У США анонсували продаж білого сорту суниці

07.12.2020 16:32
28

Селекціонери з Університету Флориди виростили суницю білого кольору з насіння отриманих з Японії в 2012 році і запустили тестову продажу ягоди на ринку США. Поки у нового сорту білої суниці немає назви, просто позначення «FL 16.78-109». Про це повідомляє Growingproduce, пише agronews.ua.

Відомо, що пилок цієї ягоди був схрещений з місцевим різновидом суниці садової. Під час випробувань селекціонери отримували то білі, то рожеві, то червоні плоди, але все ж таки вдалося отримати сорт з білими ягодами.

«Хоча біла суниця продається в 2020 році в тестовому режимі, вона вже викликала великий інтерес. Смак дуже відрізняється від традиційної суниці: солодкий, з ароматом ананаса. Біла суниця популярна в Японії і прийшов час покуштувати її американцям. Це буде перша місцева біла суниця на ринку США », – повідомив Венс Уїтакер, селекціонер в Університеті Флориди, доцент кафедри садівництва.

Вчений зазначив, що комерційні випробування багатообіцяючі. Збирачі визначають зрілість ягоди по легкому рожевому рум’янцю на тій стороні плоду, яка найбільше схильна до впливу сонця. Коли насіння стають червоними ягоду можна збирати. 

Біла суниця  буде вирощуватися на невеликих площах поки фермери не звикнуть до особливостей культивування білої суниці.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: