НОВИНИ

У Шанхаї представили першу в світі аеропонну теплицю

14.08.2020 12:32
аеропоніка

Перша аеропонна установка, яка виробляє високоякісні екологічно чисті овочі, з’явилася в Шанхаї. Про це повідомляє Агроцентр, пише agronews.ua.

Свою повністю автоматичну багатоярусну систему представила компанія Aisheng Biotechnology на Міжнародному виставковому симпозіумі.

В теплиці вирощують понад 70 видів овочів і фруктів, серед яких портулак, водяний шпинат, м’ята перцева, китайська цибуля-порей, огірок і полуниця.

Аеропоніка – процес вирощування рослин в повітряному середовищі, без застосування грунту. Необхідні поживні речовини корені рослин отримують за допомогою аерозолю.

Сільгоспкультури, які вирощуються на аеропоніці дуже швидко дозрівають. При цьому вищевказаний спосіб вирощування культур не передбачає використання субстратів і ЗЗР: яскраво-зелені овочі відмінно себе почувають і чудово ростуть без грунту і навіть без сонячного світла.

Ще однією незаперечною перевагою аеропонних установок є і те, що овочі можна отримувати повний рік.

Аеропонная система є повністю автоматичною і працює в окремому приміщенні, де виключена наявність грунту, джерел забруднення, а також комах-шкідників.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: