НОВИНИ

У сфері громадського харчування дозволили використовувати смартфони замість касового апарату

10.04.2019 15:21

Експеримент також торкнеться деяких інших сфер. Державна фіскальна служба включила до реєстру реєстраторів розрахункових операцій 8 новітніх моделей програмних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Про це повідомляє Економічна правда.

Ці моделі будуть застосовувати в своїй діяльності користувачі-учасники експериментального проекту по впровадженню інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (в тому числі інтернет-торгівлі), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу та перевезення пасажирів.

До цього переліку увійшли новітні моделі 7 вітчизняних компаній-учасників експериментального проекту і система “E-Receipt (e-Чек) електронний чек”, розроблена Державною фіскальною службою.

В основу системи “E-Receipt (e-Чек) електронний чек” покладено принцип обов’язкової он-лайн фіскалізації чеків на сервері ДФС.

Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже може застосовуватися для реєстрації розрахункових операцій, і є безкоштовною для користувачів.

Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють суб’єкту господарювання — продавцю, застосовуючи персональні комп’ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій і передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) в ДФС, покупцеві — переглядати інформацію про чеки в Електронному кабінеті.

Вона інтегрується з іншими системами ДФС, може інтегруватися з іншими бухгалтерськими програмами користувача.

Новітні моделі, включені до Держреєстру РРО, пропонуються до експлуатації в тестовому режимі всім суб’єктам господарювання, які проявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті.

Триватиме експериментальний проект до 31 грудня 2019 року.

За його результатами Мінфіном буде прийматися рішення про новітніх моделей, які не підлягають зняттю з реєстрації, і відповідно, будуть рекомендовані до промислової експлуатації.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: