НОВИНИ

У Рівному тренуються встановлювати модульні будинки

30.11.2022 16:42
Screenshot_16

Десять представників із семи територіальних громад, які є членами Всеукраїнської асоціації громад, пройшли навчання зі встановлення модульних будиночків у тренінговому центрі у м. Рівному. 

У навчанні зі встановлення тимчасового житла взяли фахівці із Авангардівської та Доброславської селищних територіальних громад Одеської області, Новослобідської сільської територіальної громади Сумської області, Мостівської, Дорошівської та Бузької сільсьих територіальних громад Миколаївської області та Високопільської селищної територіальної громади Херсонської області.

Актуальним цей проект став на початку літа, а вже після перемовин із Радою Європи та шведською урядовою агенцією MSB, проект почав реалізовуватися, враховуючи потреби внутрішньо-переміщених осіб. Першопочатково будиночки будуть передані громадам, які сильно постраждали від агресії росії. Згідно із планом, Україні буде надано 4000 таких будиночків площею 17 квадратних метрів кожен. Такі будиночки можуть вміщувати до 5 осіб для тимчасового проживання. Також такі конструкції можуть використовуватися як пункти обігріву.

“Останніми тижнями спостерігається погіршення погодних умов, а також додалася проблема із електропостачанням. В цих умовах у громад гостро стоїть проблема у необхідності розгортання таких модульних будиночків для облаштування «Пунктів незламності». В цих будиночках можна організувати і пункти обігруву, мати доступ до електроенергії, використовувати такі конструкції як пункти видачі гуманітарної допомоги», – наголошує Виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник.

В комплект будинку входить обігрівач, вентилятор – поширювач тепла, освітлення, електрообладнання, ліжка, матраси, постільна білизна, особлива увага приділяється утепленню. До переваг конструкції входить швидкість монтування – до 8 годин фахівцями, які пройшли тренування. Всеукраїнська асоціація громад ініціювала у листопаді безкоштовне 5-денне навчання технічних представників зацікавлених громад, які мають на меті отримання таких модульних будиночків. По завершенню навчаня фахівці отримали сертифікати, які дають право інструктувати інших зацікавлених осіб. Тренінговий центр продовжує свою роботу і представники громад, які зацікавлені у отриманні досвіду із встановлення та експлуатації таких будиночків, можуть звернутися до Всеукраїнської асоціації громад із запитом на проходження тренінгу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: