НОВИНИ

У разі потепління озимим загрожує масове поширення хвороб

19.02.2019 13:16

Фахівці Держпродспоживслужиби інформують про ризик масового розвитку хвороб у посівах озимих культур. Про це повідомила прес-служба Держпродспоживслужиби .

За результатами лабораторного аналізу рослин озимих пшениці, ячменю, жита, відібраних з монолітів, в осередках Запорізької, Київської областей фахівцями виявлено інфекційний запас збудників борошнистої роси (0,5-1%), септоріозу, гельмінтоспоріозу (0,5%), кореневих гнилей (1%) — в осередках Чернівецької області. У свою чергу від 0,5 до 1% рослин озимого ріпаку уражені переноспорозом.

«За потепління через високий рівень ураженості рослин озимини можливий масовий розвиток хвороб. Тому, ефективним заходом оздоровлення рослин та покращення стану посівів буде ранньовесняне боронування з прикореневим підживленням мінеральними добривами», — радять в Держпродспоживслужбі.

Тим часом фітоекспертизою насіння ярих зернових та зернобобових культур встановлено зараженість його збудниками альтернаріозу, гельмінтоспоріозу,фузаріозу, аскохітозу, бактеріозу,плісені тощо в межах 3-10% (Вінницька, Львівська, Чернівецька обл.).

 


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: