ВАЖЛИВО

У Раді зареєстрували законопроєкт про фонд гарантування кредитів аграріям

13.03.2020 15:02
vzyatka_zemlya-260716-4055

У Верховній Раді України було зареєстровано законопроєкт № 3205 «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві» від 12.03.2020 р., який визначає особливості створення та діяльності зазначеного фонду. Повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до документу, метою діяльності фонду є підтримки малих та середніх суб’єктів підприємництва (з земельним банком до 500 га), що здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції шляхом гарантування виконання зобов’язань таких суб’єктів за кредитними договорами з метою створення умов для стабільного функціонування ринку землі та сільського господарства в Україні.

Крім того, зазначається, що прийняття вказаного законопроєкту покращить доступ малих та середніх суб’єктів господарювання, що здійснюють первинне виробництво сільськогосподарської продукції до кредитних ресурсів.

Це дозволить збільшити обсяг інвестицій в аграрний сектор економіки, підвищить конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції та її якість.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: