АНАЛІТИКА

У Раді пропонують знизити ставку ПДВ для молока та молочних продуктів до 10%

08.07.2020 07:32
shutterstock_568076731-1024x500

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект №3775 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зниження ставки податку на додану вартість для молока та молочних продуктів». Про це повідомляє пресслужба ВР, пише agronews.ua.

Як зауважують автори законопроекту, однією з причин високих цін на внутрішньому ринку є висока ставка ПДВ на готову продукцію в розмірі – 20%.

У тих країнах, які масово поставляють молочні продукти до України, ставка ПДВ у декілька разів нижча. У Німеччині – 7%, Франції – 5,5%, Нідерландах – 6%, Угорщині – 9%, Польщі – 5% і навіть у Білорусі та Росії – 10%.

«Метою законопроекту є забезпечення доступності життєво необхідних товарів для широких верств населення та попередження занепаду вітчизняного молочного виробництва», – йдеться у пояснювальній записці.

Законопроектом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, за якими передбачається оподаткування ПДВ за ставкою 10% молочних продуктів сировини для їх виробництва, зокрема:

– масла вершкового;

-молока та вершків, незгущених та без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин;

-молока та вершків, згущених та з доданням цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин;

-маслянки, коагульованих молока та вершків, йогурту, сметани, кефіру та інших ферментованих або сквашених (бактеріальними заквасками) молока та вершків, згущених або незгущених, з доданням або без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин, ароматизованих чи неароматизованих, з доданням або без додання фруктів, горіхів чи какао;

-молочної сироватки, згущеної або незгущеної, з доданням чи без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин;

– продуктів, що складаються з натуральних компонентів молока, з доданням чи без додання цукру чи інших пiдсолоджувальних речовин;

– сирів всіх видів i кисломолочного сиру.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: