НОВИНИ

У Раді пропонують не нараховувати пеню по кредитах ще місяць після карантину

07.04.2020 15:02
gde-samui-nizkiy-procent

У парламенті зареєстрували законопроект, у якому пропонують окрім того, що не нараховувати пеню за прострочені кредити під час карантину, забезпечити 30 днів без нарахувань після його завершення. Відповідний законопроект № 3297 зареєструвала депутат Верховної Ради України Вікторія Кінзбурська. З посиланням на АгроПоліт, пише agronews.ua.

«В разі прострочення позичальником у період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), або/та у тридцятиденний період після дня завершення дії такого карантину виконання грошового зобов’язання за договором, відповідно до якого позичальнику було надано кредит (позику) банком або іншим кредитодавцем (позикодавцем), позичальник звільняється від обов’язків сплатити на користь кредитодавця (позикодавця) неустойку, штраф, пеню за таке прострочення», – вказано у порівняльній таблиці до законопроекту.

Відповідні зміни мають бути передбачені у Господарському кодексі України.

Також Державна податкова служба України оприлюднила перелік податкових змін на час проведення карантину з метою запобігання поширення коронавірусу. 


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: