НОВИНИ

У прибережній захисній смузі зрізали біля 2 тисяч дерев – Фірсов

17.01.2020 12:03
drevesina

Розпочинаємо активну роботу по лісу, пише в. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook.

Наразі відпрацьовуємо чимало звернень громадян, які стурбовані рубкою дерев. Один із останніх кричущих випадків, рубки на території НПП Вижницький, збитки на суму понад 2,5 млн.грн. Зловмисники зрізали 278 дерев і намагали замаскувати сліди злочину листям, гілками та глиною. Матеріали направили до ДБР для вжиття відповідних заходів.

Інший випадок – у Чернігівській області, де на землях комунальної власності в прибережній захисній смузі зрізали біля 2 тисяч (!!!) дерев породи вільха чорна та акації білої. На жаль і як це іноді буває особи які вчинили злочин не встановлені. Сільрада розводить руками – ніяких дозвільних документів на проведення даної вирубки дерев не видавала. Збитки, завдані державі внаслідок такої рубки склали понад 2,4 мільйони гривень.

От і маємо ситуацію, коли Держекоінспекція має захищати ліс та реагувати на рубки, проте може це зробити тільки під час планової перевірки або після проходження процедури погодження позапланової перевірки. Враховуючи законодавчі обмеженні та відсутність можливості оперативного реагування, закликаю небайдужих громадян – якщо ви бачите вирубування лісу, фотографуйте і знімайте на відео, викликайте Нацполіцію та пишіть звернення до Держекоінспекції. Лише разом ми можемо протистояти чорним лісорубам


Перегляди: 9
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: