НОВИНИ

У пошуках поживи гризуни заселяють посіви озимих культур

01.04.2019 14:51

На переважній більшості площ озимих зернових, ріпаку та відростаючих багаторічних трав відмічається незначне зростання чисельності звичайної та гуртової полівок, польових та інших видів мишей. За інформацією Держпродспоживслужби, в окремих посівах озимих зернових та ріпаку на території Волинської, Житомирської, Запорізької, Закарпатської та Рівненської областей збереглося 4-5 жилих колоній на гектарі, в колонії налічується по 6-9 жилих нір.

Заселеність гризунами багаторічних трав становить 58-100% площ з чисельністю 2-4, у вищевказаних та Волинській, Івано-Франківській, Закарпатській, Рівненській областях 5-7 жилих колоній на гектарі, в колоніях 4-10, подекуди 25 жилих нір. Значна кількість гризунів зосереджена в незораних та неорних землях, з яких шкідники у пошуках корму мігруватимуть у посіви сільськогосподарських культур.

«Надалі за середньодобової температури плюс 5°С чисельність мишоподібних гризунів зростатиме через розмноження та розселення молодих особин. Для попередження пошкодження посівів озимини обмеження чисельності гризунів варто удаватися до застосування рекомендованих родентицидів», — нагадують в Держпродспоживслужбі.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: