НОВИНИ

У портах України заблоковані 4,5 млн тонн зерна

02.05.2022 17:00
1100-1

Майже чотири з половиною мільйона тонн зерна заблоковані у портах України. Продукцію неможливо експортувати через закриті морські шляхи на тлі російського військового вторгнення. Про це заявив представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Мартін Фрік, якого цитує “Радіо Свобода“, пише agronews.ua.

До початку війни Україна була одним із найбільших у світі експортером пшениці та виробником кукурудзи. Багато країн залежать від постачання української пшениці, зазначають в ООН.

«Голод не повинен бути зброєю», – сказав Фрік. Він закликав відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом’якшити глобальну продовольчу кризу.

Країни Заходу неодноразово попереджали про ймовірну продовольчу кризу та голод у низці країн через війну Росії проти України. У березні ООН зафіксувала зростання цін на продукти на понад 12 відсотків. Це стало рекордом із 1990 року.

Різке зростання цін та перебої з поставками поставили під загрозу ситуацію продовольством у країнах Близького Сходу, Африки та деяких регіонах Азії, де населення постійно недоїдає, і де мільйони людей виживають за рахунок хліба, який вони отримують за субсидіями, та дешевої локшини.

Читайте також: Сільське господарство в умовах війни: як залучити фінансування.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: