ВАЖЛИВО

У платіжках за газ з’явився новий тариф

25.01.2022 07:21
630_360_1497609614-1980

Газові постачальники на законному рівні можуть додавати у квитанції ще один показник оплати послуг. Про це повідомляє fbc.ua, пише agronews.ua.

Відомо, що крім основної оплати за споживання газу, українцям доведеться ще доплачувати за опалення, але як абонплату. Це передбачають закони України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про комерційний облік комунальних послуг».

Якщо раніше показник із абонплатою приходив лише у квитанціях для киян, то вже зараз уже з новими нормами платіжки отримують мешканці багатьох міст.

Приміром, у Тернопільській міській раді пояснили, що кошти, отримані від споживачів за опалення як абонплату, будуть йти на обслуговування лічильників, у тому числі ремонтне, та тепломережі.

Щоб приблизно розуміти, скільки тепер доведеться платити за газ, його постачання та абонплату, Кабінет Міністрів надав формулу для відповідного розрахунку: 2*ПМ*2,58*0,15*К.

Тобто, 2 необхідно помножити на прожитковий мінімум, потім на середню кількість осіб в одній сім’ї (у прикладі це 2,58), потім на середню частку витрат на комунальні послуги від загального доходу (у прикладі це 0,15) і на коефіцієнт (для опалення води – 0,019, а для сміття – 0,009).

В результаті, виходить, що при збільшенні прожиткового мінімуму, відповідно, зростатиме і розмір абонплати за газ.

Читайте також: Чому глибоке рихлення краще за оранку для українських аграріїв



Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: