НОВИНИ

У Німеччині заморозки значно вдарили по виробникам цукрових буряків

22.04.2021 11:41
Strube sugar beet variety Vavilov

Німецькі фермери, хто вже частково або повністю посадив цукрові буряки, стурбовані нічними заморозками. Про це повідомляє НАЦУ “Укрцукор”, пише agronews.ua.

Наприклад, у землях Гессен-Пфальц принаймні 10% цукрових буряків повністю загинули. Ще 20-30% площ демонструють часткові втрати. Найбільших збитків холодні ночі заподіяли в Воннегау, Целлерталі, Південному Рейнхессені та Південному Гессені.

Цукрові буряки можуть витримувати легкі заморозки. Найкритичніший час для молодих рослин — незадовго до сходу сонця.

«Цукрові буряки на грубо структурованих ґрунтах або з глибоким закладенням насіння більш схильні до ризиків, особливо відразу після проростання. Якщо молода рослина тільки подолала поверхню землі, часто буває достатньо нічних заморозків від -2 до -3°C, які можуть пошкодити її. Сходи, які вже пройшли довгий шлях до світла, витратили частину своєї енергії і стали менш стійкими до стресів», — пояснив менеджер Асоціації виробників цукрових буряків землі Гессен-Пфальц д-р Крістіан Ланг.

Він додав, що в разі пересіву аграріям доведеться додатково витратити близько 300 євро/га. До того ж, при пересіванні вже не можна буде скористатися екстреним дозволом на неонікотіноідний захист насіння (термін дозволу закінчився). Отже, повторно посіяний буряк буде погано захищений від попелиці. Доктор Крістіан Ланг оцінює фінансові втрати виробників як мінімум у 2 млн євро.

Нагадаємо, що Китай прогнозує високий рівень імпорту цукру протягом наступних 10 років.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: