НОВИНИ

У Німеччині серед худоби поширюється катаральна лихоманка

11.02.2019 11:30

Фермери Німеччини занепокоєні: серед ВРХ та інших свійських тварин поширюється катаральна лихоманка або блютанг. Ця небезпечна хвороба проходить із запальними та некротичними процесами к шлунково-кишковому тракті тварини й може призвести до загибелі худоби. Про це повідомляє Agrarheute.com.

Лихоманка поширилась на кілька регіонів країни, а з січня її виявили на 75 фермах у сусідній Швейцарії.

Так, 1 лютого на фермах у німецькому Баден-Вюртемберзі ввели карантин через зареєстровані напередодні спалахи хвороби. Перед цим, у січні карантин оголосили у Баварії та Рейнланд-Пфальц, у якому для профілактики вбили 1 тварину. У деяких регіонах вводять карантин не маючи спалахів хвороби для запобігання ймовірного зараження худоби.

Наприкінці 2018 р., коли почали фіксувати перші випадки захворювання худоби, міністр сільського господарства Крістіан Шмідт порадив фермерам вакцинувати корів, овець та кіз від BTV-8 і BTV-4. Також додав, що треба закупити інсектициди.

«Це варто зробити негайно, адже навесні комарі активізуються ще більше. А вони — головні переносники хвороби. Крім того, якщо запаси вакцини закінчаться, нову потрібно буде чекати 4 місяці», — наголосив міністр.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: