НОВИНИ

У Нідерландах перетворили ялинкові відходи у пиво

16.12.2019 13:53
26 (1)

У Нідерландах броварня Lowlander зварила пиво Winter IPA з гілок перероблених різдвяних ялинок. Напій став логічним завершенням кампанії з мінімізації відходів From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”), яка стартувала у грудні 2018 року, передає Bit.ua.

Броварня мала на меті не лише зменшити кількість непотрібних ялинок, а й перетворити їх на щось смачненьке. Акція From Tree to Tipple розпочалася після того, як її ініціатори зрозуміли, що на Різдво в Нідерландах продали 2,5 мільйона ялинок, які після свят опиняться на вулиці як сміття.

У зборі ялинок взяли участь ресторани та бари Амстердаму, міський ботанічний сад та волонтери, які збирали викинуті на узбіччя деревця. Усього було зібрано близько тисячі ялинок, з яких отримали 600 кг голок.
У результаті вийшло легке світле пиво з ароматами вічнозеленого лісу та присмаком цитрусових і хмелю. “Ялина – це не типовий для пива інгредієнт, проте він надає напою певної ботанічній якості” – кажуть пивовари.

“Окрім того, що ми зробили смачне пиво, ми побачили ефективність нашої ідеї: дуже багато людей підтримали ініціативу з мінімізації відходів”, – кажуть ініціатори акції From Tree to Tipple.
Пиво Winter IPA радять поєднувати з м’ясом, морепродуктами та сирами: наприклад, із м’якими вершковими сирами або запеченим камамбером. Вартість однієї пляшки – 2,7 євро.

«Ялинкове» пиво має величезний успіх, тому броварня Lowlander хоче продовжити кампанію і зварити нову партію “різдвяного пива” наступного року.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: