НОВИНИ

У НААН розробляють наукові програми з вирощування лохини

22.06.2021 11:05
image015

Інститут сільського господарства Полісся НААН приступив до розробки наукових програм по вирощуванню ягідних культур, зокрема, лохини, – ягоди, яка, попри низку відомих корисних якостей, ще недостатньо вивчена з наукової точки зору. Про це повідомляє пресслужба Національної академії аграрних наук, пише agronews.ua.

15 червня було проведено підготовку дослідної ділянки, а саме, ґрунту – для закладання плантації лохини.

Лохина котрий сезон підряд залишається фаворитом серед ягід. Але все ще відчувається брак знань щодо агротехніки вирощування цієї культури. Так, окрім оптимальної вологості і відсутності спеки, для нормального росту і плодоношення лохина потребує землі з кислим середовищем. Для підкислення ґрунту застосовують різні методи.

«Основні аспекти технології підготовки ґрунту на зазначеній плантації взято з наукових розробок вчених Інституту та за результатами проведених в Інституті наукових дослідів», – розповідає науковий співробітник відділу землеробства і меліорації Сергій Лябах.

Розробки науковців дадуть можливість перейти від аматорських до ґрунтовних наукових досліджень і підготовки рекомендацій для приватних і промислових господарств щодо технології вирощування лохини.

Нагадаємо, що в Україні ціни на лохину впали майже на третину.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: