НОВИНИ

У Мінекономіки розпочалося суспільне обговорення земельної реформи

19.10.2019 15:08
2405355

Суспільне обговорення земельної реформи розпочалося у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у суботу, 19 жовтня. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На заході присутні народні депутати, представники Держгеокадастру, експерти галузі, близько 200 представників територіальних громад.

В обговоренні беруть участь голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

Очікується, що міністерство представить плани уряду стосовно зміни системи управління земельними ресурсами, надасть інформацію щодо складових земельної реформи, етапності її проведення.

Представники Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин мають представити парламентські ініціативи у сфері децентралізації та запровадження обігу земель як ефективного інструменту розвитку ОТГ.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні вранці профільний комітет парламенту розповсюдив інформацію про вже ухвалене рішення рекомендувати Раді ухвалити за основу законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення” № 2178-10 (цей законопроєкт № 2178-10, внесений 14-ма депутатами від “Слуги народу”, є альтернативним урядовому. Загалом у парламенті зареєстровано 11 законопроєктів щодо обігу земель.)

 


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: