ВАЖЛИВО

У Мін’юсті розповіли про заходи щодо протидії рейдерству в Україні

19.10.2019 16:07
News_17092019-2-3

Ольга Оніщук  розповіла про заходи щодо протидії рейдерству в Україні. Недосконале програмне забезпечення державних реєстрів — основне «зло» в державній реєстрації. Заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук 19 жовтня розповіла у Facebook про свої перші кроки на новій посаді.

«Сьогодні місяць, як я призначена на посаду. Цього часу було більш ніж достатньо для того, щоб остаточно зорієнтуватися в ситуації з рейдерством в Україні. Висновки, які зроблені за цей період і на яких я базуватиму всю свою подальшу роботу, публікую в цьому дописі», — йдеться в повідомленні.

Оніщук відзначила, що скласти список державних реєстраторів, руками та ключами яких здійснювалася переважна більшість рейдерських захоплень в державних реєстрах, у період з 2016 по 2019 роки, виявилося не так складно.

«Одні й ті самі люди фігурують у сотнях скарг, які пройшли через мої руки за цей час. Більшість із цих прізвищ я вивчила напам’ять! Список буде переданий мною правоохоронним органам з метою негайного вжиття заходів, проведення належних розслідувань та притягнення цих осіб до кримінальної відповідальності. Далі в цьому напрямку відповідальними будуть колеги з МВС і ми триматимемо це на контролі», — завила вона.

Вона зазначила, що цей місяць був потрібен для того, щоб переконатися, “хто є хто”, і безперечно зберегти порядних та професійних спеціалістів.

 

Оніщук додала, що потік скарг на дії державних реєстраторів в Комісію МЮ поки що не зменшується. Комісія з розгляду скарг в правовому полі не здатна допомогти людям, що давно постраждали від дій злочинців-реєстраторів. Переглянути старі скарги не має жодних юридичних підстав, оскільки більшості постраждалим більш ніж, передбачених законодавством 60 днів назад, стало відомо про незаконну реєстраційну дію.

«Наразі виносимо 85% відмов у задоволені скарги, в результаті переводимо папір, не вкладаємося в строки, витрачаємо робочу силу, державні кошти і при цьому набираємося негативу від людей. Потрібно змінювати концептуально систему розгляду старих кейсів та підходи до розгляду, оскільки нині діюча система в цьому напрямку не ефективна і це беззаперечний факт», — йдеться в повідомленні.

Недосконале програмне забезпечення державних реєстрів – основне «зло» в державній реєстрації.

«Допоки ми не створимо продукт, який технічно не пустить злочинця-реєстратора, ловити його будемо тільки в ручному режимі», — додала Оніщук.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: