НОВИНИ

У Малайзії м’ясо кенгуру продавали як халяльну яловичину

31.12.2020 15:34
ba34fee0fc68757ec9389b59ee00dfee

Минулого тижня Малайзію сколихнула скандальна новина: м’ясо коней та кенгуру змішували та продавали мусульманському населенню країни під виглядом сертифікованої халяльної яловичини. Про це повідомляє meat-inform, пише agronews.ua.

Повідомлялося про те, що синдикат з виробництва фальшивого халяльного м’яса нібито діє вже протягом 40 років. Учасники кримінальної схеми підкуповували представників органів контролю, щоб дозволити контрабанду несертифікованого м’яса, включаючи потенційно хворих кенгуру та коней, м’ясо яких продали як сертифіковану халяльну яловичину.

Таким чином, країна, яка могла стати глобальним центром для міжнародного ринку халяльних продажів з обсягом 2,3 трлн. доларів, зараз переживає один з найгірших скандалів на світовому ринку м’яса.

Мусульманське населення закликає уряд скоротити залежність від імпорту м’яса, оскільки через останні події вважає закордонних постачальників ненадійними.

Поліція пообіцяла проведення всебічного розслідування, яке включатиме всі частини ланцюга контрабанди, зберігання та переробки псевдохаляльного м’яса. К

раїна також розглядає можливість створення Королівської слідчої комісії, яка, на думку міністра релігійних справ, є найкращим способом розслідування цього питання.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: