НОВИНИ

У Литві стався черговий спалах COVID-19 на норковій фермі

06.01.2021 17:04
55501004_401

На норковій фермі у Радвилішському районі Литви стався спалах COVID-19 серед тварин. Про це повідомляє литовське інформагентство Delfi, пише agronews.ua.

Спалах стався на фермі компанії Fur Farm LT, на якій утримується близько 55 тисяч норок. З листопада 2020 року на фермі проводився постійний моніторинг тварин та співробітників на наявність COVID-19, але вперше позитивний результат серед тварин був отриманий 30 грудня.

Представники компанії припускають, що джерелом зараження могли стати хворі на COVID-19 співробітники ферми. Перший випадок захворювання серед людей був виявлений 21 грудня, після чого власники ферми посилили заходи безпеки, які, вочевидь, не принесли успіху.

Наразі компанія не планує масовий забій норок, але 30 грудня було прийнято рішення умертвляти хворих тварин та тих, що могли заразитися з високим ступенем ймовірності. Також власники ферми у співпраці з Державною продовольчо-ветеринарною службою Литви розпочали розслідування щодо того, як саме коронавірус проник на ферму


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: