НОВИНИ

Названо стартову ціну українських спиртзаводів, виставлених на продаж у листопаді

04.11.2020 12:02
702308e8ab3e0e7b0d23cf753bfbff283f0a9d09

У Фонді держмайна до кінця 2020 року розраховують продати 41 завод ДП “Укрспирт”, включаючи реалізовані. За оцінкою, проведеною в березні, загальна орієнтовна балансова вартість цих об’єктів сягає 1,1 млрд грн. Проте виручити у фонді розраховують близько 2 млрд грн. Про це у Facebook повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, пише agronews.ua

Є і перші невдачі. Ніхто не захотів купити Хоростківський спиртзавод (Тернопільська область) за стартової ціни 62,7 млн грн і Лужанський (Чернівецька область) – за 17,3 млн грн. Обидва, на відміну від реалізованих заводів, спеціалізуються на технічних спиртах: перший виробляє біоетанол, другий – технічні рідини.

На сайті privatization.gov.ua зазначається, що Хоростківський завод – “потужне високомодернізоване підприємство, енергоефективне і з новим обладнанням”. Натомість Лужанський завод вважається одним з найгірших майданчиків ДП.

За словами заступника голови Фонду держмайна Тараса Єлейка, головна проблема цих заводів у тому, що вони виробляють спирт з меляси (залишки цукробурякового виробництва. – ЕП), якої в країні небагато через падіння цукрового виробництва.

На листопад виставлено на продаж 10 заводів. Так, 12 листопада мають відбутися торги з продажу Марилівського МПД та зберігання спирту, що в селищі Нагірянка – за 90 км. від обласного центру. Стартова ціна об’єкта приватизації – 54,7 млн. гривень. Новий власник отримає, зокрема склад сировини і готової продукції, бродильне відділення і крохмальний цех.

На 13 листопада намічено торги з продажу Козлівського МПД та зберігання спирту, що в селищі Козлів – за 30 км. від обласного центру. Стартова ціна об’єкта приватизації – 37,6 млн. гривень. Новий власник отримає, зокрема, горілчаний цех, спиртосховище, виробничу лабораторію, будівлю солодового відділення і крохмального цеху.

У жовтні нових власників знайшли шість об’єктів ДП “Укрспирт”. Лише від цих продажів бюджет має отримати понад 268 млн. гривень.

ФДМУ очікує, що від приватизації 41 об’єкта спиртової галузі надійдуть близько 2 млрд. грн.

Нагадаємо,


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: