НОВИНИ

У листопаді Фонд держмайна виставить на приватизацію 10 спиртзаводів

03.11.2020 16:02
123320397_3576391272383012_2843670507418241207_n

У листопаді до продажу на прозорих приватизаційних аукціонах пропонуються ще 10 спиртових об’єктів. Серед них Хоростківський МПД, Бершадський МПД, Лужанський МПД, Козлівський МПД, Марилівський МПД – інформація про них вже на Prozorro.Продажі. Початкові ціни реалізації лотів – від 8 до 54 млн гривень – на будь-який смак та гаманець. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці голова ФДМУ Дмитро Сенниченко, пише agronews.ua.

“У жовтні, всього лише за пів місяця, ми взяли чудовий розгін. Шість об’єктів ДП «Укрспирт» вже знайшли нових власників на приватизаційних аукціонах, і принесли до державного бюджету понад 268 млн гривень. Ціна, яку формує ринок, і яка злітає подекуди й у два-три рази – ось головна характеристика, що наразі об’єднує спиртову приватизацію”, – наголосив Сенниченко.

Він зазначив, що колишні спиртзаводи, а нині місця провадження діяльності, нерідко являють собою лишень руїни, котрі пам’ятають ще «Славу КПСС» (бо так викладено плиткою на обдертих стінах, за архітектурною модою і згідно політичної кон’юнктури колишніх часів).

“Тепер кон’юнктура міняється! Суть нинішньої державної приватизаційної політики – віддати в приватні руки те, що державі менеджерити обтяжливо, неефективно та й, загалом, недоцільно. Спиртові активи мають служити на славу своєму регіону, а не псевдодержавницьким господарчим амбіціям. Мають приносити прибутки інвестору, який вклався у державний актив, та гідні зарплати працівникам, що займуть робочі місця на оновлених підприємствах”, – підкреслив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, Фонд держмайна продав спиртзавод на Львівщині за рекордну вартість.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: