НОВИНИ

У лісах Вінниччини врожай коштовних грибів – трюфелів

23.09.2020 13:02
611a292ac9c9f8f9dbb6d964a940cc7f-quality_75Xresize_crop_1Xallow_enlarge_0Xw_740Xh_493

Вінничанин Валерій Дощанський цього року вже встиг насушити півлітрову банку трюфелів. Ще кілька штук заморозив. Чоловік не перший рік збирає дорогі гриби у лісах Вінниччини. Про це повідомляє vinnitsa.info, пише agronews.ua.

«У мене грибний сезон стартував ще з травня місяця. На тихе полювання виїжджаю раз на два тижні. Це у мене такий релакс. Збираю у Вінницькому, Жмеринському, Барському районах. В останньому, до речі, завжди знаходжу трюфелі», – розповідає Вінниця.info Валерій.

Вінничанин трюфеля світло-жовтого коліру знаходить по запаху.

«Йдеш лісом, а раптом як засмердить так неприємно. Наче на коров’ячу ферму зайшов. Значить, десь росте гриб. У свіжому вигляді вони мають такий різкий запах. Потім шукаю місце. Там, де земля трішки піднята, наче мурашник, тут і росте трюфель. На вигляд нагадує пурхалки, такі грибочки, які пусті в середині. Але трюфеля дуже тверді. Як горіхи. Мені щастило знаходити такі величенькі. Завширшки чотири сантиметри. Завдовжки з десять. Більшу частину я засушив, вийшла півлітрова банка. А частину заморозив. Попри те, що ці гриби мають неприємний запах, вони дуже смачні. Натер, додав сметану, чи вершки, і чудовий соус до м’яса. Така смакота, що за вуха не відтягнеш. Я розумію, чому трюфеля так цінуються у Європі. Кілограм таких коштує тисячу євро. А я цей делікатес їм абсолютно безкоштовно», – зауважує Валерій.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: