НОВИНИ

У лісах Буковини відновлять популяцію зниклих фазанів

14.04.2019 16:18

Працівники одного з лісництв в Чернівецькій області взялися відновлювати популяцію фазанів – вони зробили спеціальні клітки, закупили птахів і тепер очікують потомства, яке вже через кілька місяців планують випустити на природу, пише Segodnya.

Місяць тому лісники купили 40 фазанів у Вінницькій області. За кожного птаха платили від 300 до 500 гривень. В лісництві сподіваються, що вже в кінці літа з цього фазанарію в дику природу випустять понад 500 птахів.

“Умови нашого регіону дуже підходять для фазанів. А фазанів в нашій місцевості дуже низька популяція”, – розповів Василь Гончар, директор державного підприємства “Сокирянське лісове господарство”.

Ці птахи живуть до 10 років, але в природі, через лисиць, диких кішок, а іноді і мисливців – гинуть раніше. Тим часом, фазани приносять чималу користь.

“Вони поїдають молодих мишей, комах, які заражають нашу природу. Але найголовніше – фазани люблять поласувати колорадським жуком. Тому для господарства корисні”, – пояснив Микола Дущак, лісничий Романківецького лісництва.

Якщо плани лісників вдасться реалізувати, що через п’ять років буде відновлена ​​популяція фазанів, яка була тут 30 років тому.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: