ВАЖЛИВО

У Латвії протестують проти українського виробника яєць

17.10.2019 14:41
157121582259607f477767ee1aa5d71ffc23627e076a8-111356

Учора, 16 жовтня в Латвії Президента України Володимира Зеленського зустріли протестувальники проти компанії «Овостар Юніон». Про це повідомляє BB.LV з посиланням на LETA.

«На плакаті, який тримали учасники протесту, одягнені в білий і жовтий костюми курчат, було написано:« Овостар, сальмонела, корупція ». Незабаром до них підійшли представники служби безпеки і попросили обох протестуючих покинути міст », – наголошується в повідомленні.

«Овостар Юніон» планує створити в Латвії нове виробництво яєць, до 2026 р вклавши в його створення щонайменше € 85 млн і створивши до 200 нових робочих місць.

У серпні 2019 р Латвійська асоціація виробників яєць і м’яса птиці закликала прем’єр-міністра країни призупинити імпорт яєць з країн, що не входять в ЄС, в тому числі з України, яка займає третину ринку. Також в асоціації вважають, що компанія зможе використовувати завод з виробництва яєчного порошку та іншої продукції для того, щоб обійти європейські норми утримання курей-несучок.

У компанії прокоментували, що в Латвії ведеться інформаційна кампанія проти українських виробників яєць.

«Латвійська акція протесту двох чоловіків, одягнених в костюми курчат, є частиною інформаційної кампанії, перешкоджає старту інвестиційного проекту компанії« Овостар Юніон »в Латвії», – заявляє «Овостар Юніон».

«Овостар Юніон» пов’язує ці прояви недобросовісної конкуренції тим, що в кінці минулого року його партнерська компанія Gallusman оголосила плани будівництва в Латвії заводу з виробництва яєць і яєчних продуктів. Зараз ці плани знаходяться на проектно-дослідному етапі, але кампанія, розгорнута опонентами в особі Латвійської асоціації виробників яєць і птиці, затягує процес узгодження проекту.

«Овостар Юніон» планує подати до правоохоронних органів Латвії позов про захист честі, гідності і ділової репутації », – відзначають в компанії.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: