НОВИНИ

У Львові зацвіли клени

23.04.2020 16:54
https://agronews.ua/

В Ботанічному саду ЛНУ зацвіли клени. Період цвітіння цих дерев дуже короткий, але спеціалісти запевняють, що це неймовірне видовище.Про це повідомила пресслужба Ботанічного сад ЛНУ ім.І.Франка, пише agronews.ua.

“Так-так, КЛЕНИ! Цвітіння цих рослин залишається не поміченим. Не надто яскраве, не надто духмяне. Лише невтомні «Божі мухи» мусять пильнувати, аби не проґавити коротку мить їхнього квітування і встигнути зібрати солодку поживу”, – зазначають у повідомленні.

“А скільки достоїнств в цих рослин! Улюблені дерева наших парків, символ Канади, джерело кленового сиропу… Згадаймо також «…явір над водою», про який писав Тарас Шевченко. Саме явір – один із видів клена.Мало хто знає, що сік явора солодший а ніж березовий. Разом з тим, клени є прекрасними синоптиками й можуть передбачати погоду”, – йдеться у повідомленні.

“Якщо у теплий сонячний день зауважили, що клен «плаче» і виділяє крапельки води в місцях прикріплення листків до стебла, то тримайте парасолю напоготові, – за кілька годин піде дощ”,- коментують у повідомленні.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: