НОВИНИ

У Києві прокуратура попередила рейдерське захоплення товариства

28.09.2021 15:34
vzyatka2

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано групу осіб при спробі надання неправомірної вигоди нотаріусу у розмірі 20 тис. дол. США за вчинення ним незаконних реєстраційних дій з метою «рейдерського» захоплення товариства. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, пише agronews.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб за попередньою змовою намагались заволодіти корпоративними правами логістичної компанії вартістю понад 40 млн гривень шляхом надання неправомірної вигоди приватному нотаріусу у розмірі 20 тисяч доларів США за здійснення нею незаконних реєстраційних дій.

Від нотаріуса вимагалося вчинення нотаріальних дій по зміні керівника підприємства та зміни його засновника на підставі підроблених документів без надання повного пакету документів передбачених Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

У ході реалізації оперативної інформації правоохоронцям вдалося затримати двох осіб при спробі передачі нотаріусу неправомірної вигоди у розмірі 20 тис. доларів США за вчинення незаконних реєстраційних дій.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 206-2 та ч. 2 ст. 368-4 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно з Деснянським УП ГУ НП в місті Києві. Досудове розслідування триває.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що Сім’я фермерів вирощує небачені досі нікому гарбузи.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: