НОВИНИ

В Китаї випустили пельмені з рослинним м’ясом

08.12.2019 17:00
XdVSaIfXU5UH9cLoeJwg_t5BVqKQKLfC3JtHbjvrcxE-768x524

Відомим американським виробникам рослинного м’яса, таким як Beyond Meat і Impossible Foods доведеться конкурувати з китайськими представниками, які наразі розробляють свою пропозицію для вітчизняного ринку штучного м’яса. Зокрема, китайська сторона запускає на ринок пельмені з рослинного м’яса, і “mooncake” (святкову випічку) з вегетаріанською м’ясною начинкою – повідомляє Agri-gator

Китайські компанії цілеспрямовано зосереджуються на місцевих традиційних стравах, і роблять акцент на вегетаріанській яловичині, а не свинині.

«Звичайно, американські і європейські компанії мають великий попит на смажені продукти і випічку, але все-таки наша країна має дещо інші переваги в їжі, і кулінарні рецепти. Саме тому наразі ставка робиться не на гамбургери, а на фрикадельки, пельмені, і більш звичні Китаю страви» – зазначає Чжоу Кью, керівник відділу маркетингу Whole Perfect Food, виробника рослинного м’яса.

Також, багато уваги приділяється текстурі виготовлених страв.

«Недостатньо просто взяти гороховий або соєвий білок, внести харчові добавки і поставити цей продукт на ринок. На наш погляд, це зневажливе ставлення до споживача. Ми вважаємо за необхідне працювати також над текстурою страви, тому що існує величезна кількість досліджень, які доводять, що при спробі визначити їжу текстура важлива так само, або навіть більше, ніж смак »- розповідає Чжан Сіньлян, засновник Ningbo Sulian Food, компанії, яка більше 6 років виробляє м’ясо на рослинній основі.

Також Сіньлян зазначив, що американська їжа на рослинній основі може не мати попиту Китаї, з тієї причини, що не вся продукція США підходить для шлунку китайців.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: