НОВИНИ

У Китаї полуницю вирощують на лужної грунті

01.02.2019 16:19

У місті Шаче на північному заході Китаю в Синьцзян-Уйгурському автономному районі почали збирати полуницю, вирощену на лужної грунті, передає zerno-ua.

У Сіньцзяні найбільша площа соляно-лужних грунтів в Китаї, що становить близько третини всієї країни. Даний факт перешкоджав розвитку сільського господарства та економіки в цьому автономному районі.

Однак в селі Кешілаке процвітає виробництво полуниці в теплицях.

«Ми підвищили якість грунту, знизивши рівень лугу на 70%, і збільшивши вміст органічних речовин на 50%», – повідомив менеджер Шанхайської сільськогосподарської компанії, що надає добровільні послуги в Сіньцзяні Чжанг Тінг.

Завдяки великій кількості сонячних днів і великій різниці температур між сезонами, Синьцзян є хорошим місцем для вирощування фруктів. Незважаючи на різноманітність фруктів в цьому районі, полуниця зустрічається рідше і тому коштує дорожче. Тепер жителі села можуть не тільки насолоджуватися місцевою полуницею, а й продавати її, щоб підвищити свій дохід.

Лужна грунт – це глинистий грунт з високим pH (> 8,5). Цей різновид грунтів зазвичай містить більше натрію, кальцію і магнію, ніж кислі або нейтральні грунту, тому поживні речовини гірше розчиняються в грунті. Оскільки вирощування рослин вимагає відповідного значення pH (6,0-7,0, від злегка кислого до нейтрального) і харчування, лужна грунт не дуже сприятлива для більшості сільськогосподарських культур через її поганий структури і низькою проникаючої здатності.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: