ВАЖЛИВО

У Київській області фермер знищив 250 земельних ділянок учасників АТО

14.04.2020 15:32
https://agronews.ua/

У Київській області фермер знищив 250 ділянок учасників АТО разом з городиною і саджанцями. Пише agronews.ua з посиланням на Tsn.ua.

На Київщині в Білоцерківському районі фермер тракторами порівняв усі ділянки атовців разом із засіяною городиною і саджанцями дерев. Під колесами техніки опинились усі наділи ветеранів. Як з’ясувалося, фермер отримав від голови кооперативу дозвіл на оренду цього поля, йдеться у сюжеті новин “Спецкор” на 2+2.

Родина Павлових тепер намагається знайти межі своєї ділянки. Землю видали сину-офіцеру, як ветерану АТО. Та цієї весни роздане поле хтось переорав.

Під плуг пустили всі рослини й молоді дерева на трьох сотнях ділянок. Це 25 гектарів, які під Білою Церквою віддали ветеранам війни на Сході. На ріллю перетворили й польові дороги між наділами. Тож доброволець батальйону Кульчицького Микола свій город узагалі не знайшов.

“В мене ближче до дороги, третя лінія від дороги йде ділянка.  Не зруйновано всього дві ділянки, де люди поставили тимчасові споруди, вони їх не торкнули”, – каже власник ділянки, військовослужбовець Микола Лісовенко.

Виявилося, що на чужі ділянки трактори загнало місцеве фермерське господарство. Та землероби переконують – вони не винні.

“Нам сказали, що люди повідомлені, і ми почали свої роботи. Це ситуація така ахова, що по відношенню до тих людей, які там мають ділянки, що по відношенню до нас”, – обурюється фермер Володимир Кваша.

За словами фермера, обробити поле йому дозволила голова кооперативу, до якого належить частина ділянок військових. Договір між сторонами на рік справді є. Його фото оприлюднили в Мережі. Тільки от виорали ділянку, яка до кооперативу не належить. Фермер переконує – шлях тракторам указала очільниця кооперативу.

Про оренду земель ні сном ні духом навіть ті, чиї землі належать до кооперативу. Руслан придбав ділянку на цьому полі за власні кошти три роки тому. Його наділ у кооперативі через дорогу від переораних ділянок.

Хто дав дозвіл, це питання поставили очільниці кооперативу. Телефоном “Спецкору” пані Наталя всі закиди відкидає та звинувачує фермера. 

“Жодного договору на оранку цих земель зі мною в них немає. Це було чисто самоуправство з їхньої сторони. Те, що вони на місці розказували людям, це відверта брехня”, – стверджує голова кооперативу Наталя Мялковська.

Власники ділянок уже написали заяву до поліції. Слідчі відкрили провадження та почали опитувати свідків.

“Тут переорано близько 25 га, це зробили зранку до обіду, і це 250 ділянок учасників АТО. Ми добиваємося встановлення справедливості”, – каже власник ділянки, учасник бойових дій Анатолій Штефан.

Голова кооперативу твердить, що подаватиме на фермера до суду. Люди ж чекають відновлення меж ділянок та доріг. І самі платити за землевпорядкування не планують. 

Поки поліція шукає винного, біля ділянок щодня чергує хтось із власників. Щоби не допустити нової атаки тракторів.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: