НОВИНИ

У Криму розпочато розслідування за фактом руйнування Фороського парку

25.03.2021 11:05
foroskij-park-5_1450947410

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя відкрила провадження за заявою Представництва щодо злочинних дій окупаційної адміністрації з руйнування Фороського ландшафтного парку в окупованому Криму. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук представництво президента України в АРК, пише agronews.ua.

23 березня Прокуратурою АР Крим та м. Севастополя за зверненням Представництва внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом реалізації представниками окупаційної адміністрації політики держави-окупанта, спрямованої на широкомасштабне руйнування і привласнення приватної і державної власності, не виправданої воєнною необхідністю, і здійснюване незаконним чином і безцільно пам’ятки садово-паркової культури «Фороський ландшафтний парк». Такі дії окупаційної адміністрації були кваліфіковані як порушення законів та звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України). Розслідування проводить Головне управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі.

«Засуджуємо екологічне свавілля, яке вчиняє окупаційна адміністрація Російської Федерації в тимчасово окупованому Криму. Побудова так званого «Керченського мосту», так званої траси «Таврида», проведення військових навчань в межах природоохоронних територій, забудова мису Меганом – ці дії мають вкрай негативний вплив на навколишнє природне середовище Кримського півострова та акваторії Чорного і Азовського морів. Забудова вікового Фороського парку, пам‘ятки та природоохоронної території загальнодержавного значення є черговим серйозним порушенням окупаційної адміністрації та дією, яка має вкрай негативні наслідки для навколишнього природного середовища півострова. Ми надали відповідну інформацію про цю протиправну діяльність нашим правоохоронним органам і за нашим зверненням відкрите відповідне кримінальне провадження. Дякуємо правоохоронцям за реакцію і переконані, що такі дії окупаційної адміністрації мають бути предметом уваги як українських правоохоронних органів, так і міжнародної спільноти» – коментує Постійний Представник Антон Кориневич.

Представництво системно відстежує та фіксує незаконну діяльність держави-окупанта Російської Федерації та її окупаційної адміністрації заради захисту прав та інтересів громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, захисту історичної та культурної спадщини України та з інших питань. На кожен новий факт буде відповідна реакція та належна правова оцінка.

Нагадаємо, як не втратити свої права на майно та землю в Криму.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: