НОВИНИ

У Криму пообіцяли безкоштовну воду з Дніпра

21.04.2022 18:00
4

До кінця року кримські фермери матимуть змогу використовувати воду з Північно-Кримського каналу без оплати. Так у Криму планують наростити виробництво сільгосппродукції та приборкати зростання цін. Про це повідомляє ФОКУС, пише agronews.ua.

Фермери зможуть до кінця року безплатно користуватися водою з Північно-Кримського каналу, повідомив голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов. На думку чиновників, це позитивно позначиться на розвитку сільськогосподарської галузі.

“Із метою підтримки кримських аграріїв вода для поливу з Північно-Кримського каналу до кінця поточного року надаватиметься без оплати. Це слугуватиме розвитку сільського господарства та допоможе стабілізувати ціни на продовольчі товари”, — сказав Аксьонов.

У “Мінсільгоспі Криму” заявили, що запуск каналу дасть імпульс розвитку АПК. Вода з Дніпра дозволить відродити посіви вологозалежних культур, збільшити виробництво овочів, розвивати рибогосподарську, тваринницьку та харчову промисловість. Чиновники кажуть, що кримські фермери планують у 2022 році засіяти рисом 800 га землі та за 2-3 роки повернутися до обсягів посівів на рівні 2013 року.

Читайте також: В Україні ввели державну реєстрацію договорів про використання земель.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: