НОВИНИ

У «Холодному Яру» створять національний парк

17.12.2020 16:32
Джерело_св._Онуфрія_Великого,_Холодний_яр_2

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський заявив про наміри створити національний природний парк “Холодний Яр” на площі понад 6 із половиною гектарів. Про це він повідомив на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Інформую про завершення погоджень щодо НПП “Холодний Яр” на площі понад 6 500 гектарів, з цінними лісовими комплексами, які пропонували науковці. Проектована площа парку 6830,9 га. Чекаємо на лист від Черкаської ОДА і готуємо нормативно-правові акти”, – написав Абрамовський.

До національного природного парку “Холодний Яр” увійде територія двох лісництв: Креселецького та Трушівського. Це майже 70 відсотків їхньої території, розповів у коментарі Суспільному завідувач філіалу “Холодний яр” Національного історико-культурного заповідника “Чигирин” Богдан Легоняк.

За його словами, створення природного парку – це можливість розвитку туристичної галузі, інфраструктури та дрібного підприємництва. Однак головне – це збереження унікальних і типових природних комплексів та пам’яток Холодноярщини.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: