НОВИНИ

У Херсонській області відновлюватимуть лісосмуги

27.12.2019 13:05
lesopolosa_700_390

У Голопристанському та Олешківському районах Херсонської області розпочнуть відновлення лісосмуг. Передає AgroTimes

Про це повідомляє департамент агропромрозвитку Херсонської облдержадміністрації.

«Однією із умов ефективного агровиробництва на Херсонщині є наявність лісосмуг, які затримують сніг та зберігають вологу для майбутнього врожаю, не дають зливам змивати родючий грунт з полів,  стримують вітер та пилові бурі. Проте через відсутність справжнього, відповідального господаря полезахисні насадження, які є постійно діючим, дешевим і надзвичайно ефективним фактором захисту землі від ерозії та посух, безщадно знищуються” , — йдеться у повідомленні.

За даними ОДА, через знищення лісосмуг та пожежі лісів, фермери Голопристанського та Олешківського районів уже не перший рік втрачають урожай через вітрову ерозію ґрунту.

У 2020 році обласна влада спільно з проєктом Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) на Херсонщині відновлюватимуть лісосмуги.

Проєкт передбачає в першу чергу визначення права власності та користування лісосмугами, обстеження,  інвентаризацію, а потім – насадження лісосмуг. 

За розрядження голови Херсонської обласної державної адміністрації від 24.12.2019 року № 898, передбачається вжиття додаткових організаційних заходів щодо збереження полезахисних лісових смуг, зокрема проведення інвентаризації та розробку механізму передачі лісових смуг новим власникам.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: