НОВИНИ

У Харкові створили кластер моніторингу земель

13.12.2020 17:46
BASF Agro in Ukraine.jpg.dynamic.1280w720h.efdcb8c8504b3de7a19941263feaf8ba9ec69948

У Харкові в Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» створили науково-практичний кластер. Займатиметься він зокрема і визначенням якості земельних угідь. Про це розповів ректор університету Микола Нечипорук. Повідомляє Zemelka.ua, пише agronews.ua.

За задумом організаторів працюватиме кластер як об’єднувальний простір усіх учасників, котрі прагнуть докласти своїх знань та зусиль у розв’язанні проблем боротьби з технологічними катастрофами.

До того ж напрацювання регіонального центру стануть корисними й у розв’язанні екологічних проблем, виявленні та попередженні несанкціонованого видобутку корисних копалин, розповів завідувач кафедри геоінформаційних технологій та космічного моніторингу Землі НАУ «ХАІ» Станіслав Горелик.

Напрацювання може стати в пригоді навіть працівникам ДСНС, яким за допомогою математичного моделювання надаватимуться прогнозні моделі при виникненні надзвичайних ситуацій.

В перспективі, за словами Станіслава Горелика, залучивши профільних фахівців, кластер може стати і чудовим інструментом моніторингу лісонасаджень з метою запобігання незаконних вирубок.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: