НОВИНИ

У Канаді збудують найбільшу в світі теплицю на даху

23.11.2019 07:34
Teplyczya_Na_Dahu

У канадському місті Монреаль компанія Lufa Farms розпочала будівництво найбільшої у світі теплиці на даху промислового об’єкту площею 15,2 тис. м2. Завершити будівництво планують до березня 2020 року. Про це повідомляє HortiDaily.

Тут Lufa Farms планує вирощувати баклажани та унікальні сорти томатів без використання пестицидів.

Теплиця матиме подвійне скло та два набори енергозберігальних екранів для поліпшення ізоляції, а його інтеграція із нижньою будівлею внизу забезпечує додаткову теплову вигоду для обох конструкцій. Теплиця також буде збирати дощову воду для системи зрошення закритого циклу, а також компостуватиме відходи на місці.

«Ця теплиця на даху вдвічі збільшить нашу потужність і дозволить нам годувати 2% Монреаля свіжими, місцевими овочами. Це неймовірний крок вперед для гіперлокального, сталого міського господарства»,  — сказав співзасновник та генеральний директор Lufa Farms Мохаммед Хейдж.

Міська влада відзначає, що теплиця на даху дасть можливість боротися з тепловими островами району Сен-Лоран, де понад 70% площі поверхні зайнято промисловими та комерційними об’єктами.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: