НОВИНИ

У Гонконзі ціни на свинину досягли 20 доларів за кілограм

28.11.2019 09:45
b5d586e-buy-the-neck

Через глобальний дефіцит свинини роздрібні ціни на цей вид м’яса в Гонконзі досягли 20 доларів за кілограм. Місто намагається заповнити розрив між попитом і пропозицією свинини імпортом з Таїланду та Малайзії, пише Meat-Inform.

Влада Гонконгу наразі шукає постачальників м’яса у країнах Південно-Східної Азії, таких як Малайзія та Таїланд, щоб компенсувати дефіцит, який виник після скорочення обсягів постачання з материкового Китаю.

Зазвичай Гонконг імпортував близько 4000 свиней на день, щоб покрити попит з боку переробників. Через різке скорочення поголів’я у Китаї та ситуацію з АЧС в країні кількість імпортованих живих свиней скоротилася до 1700, що спричинило дефіцит м’яса на острові та підвищення цін до рекордного рівня.

За інформацією Reuters, роздрібна ціна свинини в Гонконзі зараз становить 159 гонконгських доларів (20,31 долара США) за кілограм, а міністр продовольства та охорони здоров’я Софія Чан визнала, що регіон повинен імпортувати живих свиней з інших країн, таких як Таїланд, Південна Корея та Малайзія.

“Оскільки імпорт живих тварин тягне за собою ризики для охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів, ми повинні проявляти обережність”, – заявила пані Чан.

Статистичні дані, представлені USDA, показують, що Гонконг споживає майже 550 тис. тонн свинини на рік.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: