НОВИНИ

У Харкові СБУ викрила підпільне виробництво пального

15.06.2021 19:19
52742-1_large

У Харкові Служба безпеки України заблокувала масштабну схему збуту і виробництва низькоякісного контрафактного пального. На підпільному підприємстві правоохоронці виявили понад 750 кубометрів пального та обладнання для його виготовлення, сукупна вартість якого становить майже 54 млн грн. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

Співробітники спецслужби встановили, що незаконним виготовленням пального займалися керівництво двох місцевих комерційних фірм. «Товар» сумнівної якості вони виготовляли на території свого підприємства. Зловмисники закуповували сировину низької якості і додавали до неї різні хімічні присадки.

Низькоякісне пальне зловмисники постачали до мереж автозаправних станцій Харкова й продавали в обхід податкового законодавства.

У межах кримінального провадження, розпочатого за статтями 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів) та 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, правоохоронці провели обшуки за місцями зберігання і реалізації контрафактної продукції, а також в офісах комерційних фірм. Під час слідчих дій вилучено документи і чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі призначено низку експертиз, за результатами яких керівництву комерційних фірм буде оголошено підозри у скоєнні злочинів. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені з обігу паливно-мастильні матеріали.

Викриття протиправної діяльності відбувалося спільно з оперативно-розвідувальним відділом Харківського прикордонного загону Держприкордонслужби і слідчими ГУ ДФС України у Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині СБУ затримала суддю за організацію корупційної схеми.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: