НОВИНИ

У Франції сильні морози знищують виноградники

12.04.2021 12:02
4

У Франції спостерігалися заморозки протягом трьох днів, які для деяких регіонів стали рекордними. Через це винороби втратили велику частину свого врожаю винограду. Для порятунку рослин вони змушені палити посеред виноградників багаття або обливати лозу водою. Про це повідомляє BBC, пише agronews.ua.

Міністр сільського господарства Жюльєн Денорманді вже заявив, що оголосить сільськогосподарську катастрофу в країні. Так, сильні морози знищили бутони на виноградних лозах легендарних виноградників Бордо, Бургундії, Лангедоку і долини Рони. Жером Деспі, глава союзу фермерів Франції, заявив, що ці морози були найгіршими, які він пам’ятає.

Представники сільського господарства говорять, що постраждали 90% виноградників в південній частині департаменту Еро. Це стосується також персикових дерев, нектарин та абрикос. У Бордо постраждали всі 65 виноробних районів. Там температура опускалась до -5 ° C.

Щоб врятувати врожай виноробам довелось запалювати посеред виноградників жаровні з парафіном. Ще одна тактика — палити тюки соломи. Частина фермерів облила лозу водою, щоб покрити пагони шаром льоду. Він захищає їх від морозу.

Водночас екоактивісти у Франції не в захваті від таких дій фермерів. Масове розведення багать призвело до скарг на густий дим в сусідніх містах та погіршило якість повітря.

Нині уряд готує пакет заходів з порятунку постраждалих фермерів. Він включатиме податкові пільги та іншу фінансову допомогу.

Нагадаємо, що в Австрії фермери заморожують сади.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: