НОВИНИ

У Дніпрі на олійноекстракційному заводі стався потужний вибух

29.10.2019 10:58
2418818

За попередньою інформацією, на виробництві через вибух обвалився дах в цеху і почалася пожежа. Ввечері, приблизно о 22 годині, 28 жовтня в промисловій зоні Дніпра, в районі олійноекстракційного заводу “Потоки” по вулиці Байкальська, 9 стався потужний вибух. Про це повідомляє “Дніпро оперативний” на сторінці Facebook.

“За попередньою інформацією, на виробництві через вибух – обвалення даху в цеху. Перед вибухом був яскравий спалах. На місці вже працюють поліція і рятувальники”, – йдеться у повідомленні.

Мешканці лівого берега Дніпра, в районі від вулиці Осінньої до проспекту Слобожанського, почули гучний вибух приблизно в 21.53 – задзвеніли шибки і захиталися меблі, як при невеликому землетрусі, кажуть очевидці. Хвиля докотилася і до правого берега, в будинках на набережній теж чули відлуння, повідомив “9 канал”.

Після вибуху почалася пожежа.

За словами керівника комунального підприємства “Центр екологічного моніторингу” Дніпропетровської облради Андрія Сидекова, дослідження біля палаючого підприємства показали перевищення гранично допустимих концентрацій (ГДК) пилу в повітрі.

Люди скаржаться на нестерпний сморід.

У зв’язку з вибухом на заводі “Потоки” мешканцям прилеглих районів на Лівобережжі Дніпра рекомендують не відкривати вікна.

Олійноекстракційний завод у Дніпрі відкрили в лютому 2019 році. Його будівництво тривало два роки. Потужності підприємства розраховані на переробку до 1,4 т соняшнику або 0,7 т сої на добу, повідомляла компанія “Елеваторні системи”, яка поставила на завод конвеєрне обладнання.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: