НОВИНИ

У деяких країнах Європи зафіксували критичну посуху

16.08.2022 19:10
freepik_globalnoe_poteplenie_3_1300x820

У Нідерландах, Німеччині та Чехії з’явились так звані голодні камені на тих ділянках річок, де рівень води опустився до рекордно низьких показників. Про це повідомляє usm.media, пише agronews.ua.

На «голодних каменях» у минулі століття робили позначки критично низького рівня води в річках — провісника голоду, повідомляє нідерландський портал NU. Так, наприклад, через критично низький рівень води в річці Ельбі знов стало видно каміння, на якому написано «Плач, коли бачиш мене». 

У річці Рейн на території Нідерландів цього тижня фіксували потік води близько 735 кубометрів води за секунду. Раніше найнижчий показник у 2018 році становив 855 кубометрів на секунду, пише Європейська правда.

У Нідерландах іноді можна побачити високе каміння з кількома смугами та датами у річках навколо старих міст. Вони нагадують про історичні паводки та катастрофічні повені.

В інших європейських країнах існує протилежна традиція: каміння на дні, яке позначає різко низький рівень води. У Німеччині та її околицях відомо про 27 каменів, більшість із них – в річці Ельбі.

Одні камені висихають кожні кілька років, інші бачили лише кілька разів. Найстаріша відома згадка про дуже низький рівень води відноситься до 1417 року. Вона була знайдена у річці Шпрее неподалік Берліна.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: