НОВИНИ

У Держводагентстві України повідомили, чи вистачить води для зрошення

22.05.2020 15:02
dozhdevanie

Наповнення водосховищ дозволяє забезпечити в повній мірі водні потреби українців. І не лише пріоритетні – питні та побутові потреби населення, але й потреби зрошення, повідомляє пресслужба Державного агентства водних ресурсів України. Про це пише agronews.ua.

Залишається складною ситуація на р. Тетерів із наповненням водою водосховищ Відсічне та Денишівське, які є джерелами водопостачання міста Житомир. Для покращення цієї ситуації водогосподарськими організаціями забезпечено скиди води з вищерозташованих штучних водних об’єктів, однак це не вирішило проблему в цілому, йдеться у повідомленні.

На травень встановлені обмеження обсягів води, що пропускаються через турбіни Кременчуцької ГЕС. Узгоджене рішення відповідає статті 45 Водного кодексу України щодо пріоритетності використання води для питних і побутових потреб населення у період маловоддя.

“Держводагентством підготовлено стратегічні документи для моделювання водного дефіциту – водогосподарські баланси, які дають можливість оцінити та виявити, які саме території матимуть водний дефіцит”, повідомив перший заступник Голови Держводагентства Михайло Хорєв.

Також, при Держводагентстві розпочала роботу експертна група із розробки стратегічних напрямів збереження водності в умовах маловоддя, яка займатиметься розробкою стратегічних напрямів збереження водності в умовах маловоддя.

Нагадаємо, на Бессарабії найбільша за 100 років посуха знищила врожай.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: