НОВИНИ

У Держекоінспекції закликають доносити на сусідів, які палять траву та сміття

19.09.2020 13:59
229114

У Держекоінспекції закликають доносити на сусідів, які палять траву та сміття Про це заявив очільник відомства, пише agronews.ua.

“Цього року в Україні кількість пожеж в екосистемах у порівнянні з 2019 роком зросла в 40 разів! Це наслідок не тільки глобального потепління і температурних рекордів, які зумовлюють пожежі на більших територіях. Причина й у тому, що українці дуже люблять займатись спалюванням трави та сміття”,- повідомляє  очільник Держекоінспекції Андрій Мальований.

“За цей рік Держекоінспекція склала 765 протоколів за фактами самовільного випалювання трави. З дрібних вогнищ, які люди розводять задля розваги, зростають такі потужні пожежі, як в Чорнобилі та на Луганщині. Однак існує чудовий механізм боротьби з паліями — це їх виявлення і штрафування. До цього процесу можете долучитись і ви. Є шляхи, як ви можете комунікувати з Держекоінспекцією та повідомляти про порушення. Зокрема, і про спалювання трави вашими сусідами. Не будьте байдужими. Краще звертайтесь до нас, якщо хочете жити в зеленій, а не спаленій вогнищами, Україні”, – закликає чиновник.  


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: