НОВИНИ

У держбюджеті-2021 не закладені кошти на компенсацію за посуху

18.10.2020 10:02
820

У держбюджеті-2021 не закладені кошти на компенсацію аграріям збитків у разі згубних для врожаїв природних катаклізмів, повідомив заступник керівника Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Михайло Соколов. Про це повідомляє golos.ua, пише agronews.ua.

«У держбюджеті на 2021 рік не закладені суми на компенсації аграріям, які постраждали від посухи. І всі наші пропозиції про те, щоб частину держпідтримки агросектора перекинути на ці цілі, не були сприйняті, не були реалізовані урядом і Верховною Радою. У коштах, які закладаються на 2021 рік у держбюджет України, ми теж не бачимо держфінансування на випадок природних катаклізмів, які є згубними для врожаїв», — сказав він.

М. Соколов нагадав, що через посуху в 2020 році деякі аграрії опинилися на межі банкрутства. У ВАР запропонували використовувати на виплату компенсацій частину суми від 4 млрд грн, які були передбачені в держбюджеті як сума для підтримки аграріїв.

«Державної компенсації аграрії не отримали, а озимі потрібно сіяти вже зараз, в жовтні 2020 року. В цілому, складається враження, що в цьому немає взаєморозуміння між аграріями і державою, і порятунок потопаючих якщо не справа рук самих потопаючих, то їх товаришів, тому ВАР допомагає сільгоспвиробникам грошима і насінням», — зазначив заступник голови ВАР.

Раніше стало відомо, що через посуху аграрії Одеської області в 2020 році виявилися перед загрозою повного банкрутства.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: