НОВИНИ

В Україні за період мораторію вкрали земель площею як два Кримські півострови

24.05.2021 12:34
630_360_1621844230-374

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення призвів до крадіжки земельних територій площею майже як два півострови Крим, і Україна зробить усе для їх повернення. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Земля», пише agronews.ua.

«У 2014 році Росія анексувала у нашої держави півострів Крим. За роки мораторію деякі політики і бізнесмени вкрали у держави землю, яка дорівнює площі двох півостровів Крим. Безумовно, ми зробимо все, щоб повернути і те, й інше», – зазначив Володимиир Зеленський.

За його словами, за час мораторію померли майже 1 млн землевласників, а вартість гектара сільськогосподарської землі стала найнижчою у Європі. Також він додав, що, за попередніми підрахунками, було незаконно привласнено близько 5 млн га державних земель України.

«Колишні парламенти не змогли не те що провести земельну реформу, а навіть розпочати обговорення відповідних законів. Натомість їм вдалося, на мою думку, інше – вони утворили всередині країни фактично офшор площею понад 8 млн га», – впевнений Зеленський.

Він пояснив, що це був сірий тіньовий ринок, де землю «легко купували, дуже легко продавали, збирали врожай і заробляли мільйони без сплати будь-яких податків, офіційного працевлаштування і соціальних гарантій для людей».

Читайте також: Ігор Петрашко буде опікуватися земельною реформою в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: